•  

  07 & 08 Νοεμβρίου 2020

  1η Επαγγελματική Διημερίδα για την Διεπιστημονικότητα στην Ειδική Αγωγή

 • O Εκπαιδευτικός Οργανισμός MetaMathesis, με την στήριξη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ειδικών Παιδαγωγών, διοργανώνει την 1η Επαγγελματική Διημερίδα για την
  Διεπιστημονικότητα στην Ειδική Αγωγή. Το διήμερο αυτό, ειδικοί από τον χώρο της Ειδικής Αγωγής θα δώσουν το παρόν από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Σαουδική Αραβία, την Ισπανία για να μας χαρίσουν την πολύτιμή τους γνώση πολυδιάστατα και μέσα ο καθένας από το δικό του πολιτισμικό και επιστημονικό περιβάλλον.

   

  ΣΚΟΠΟΣ
  Σκοπός της Διημερίδας είναι να συγκεντρώσει σε μια κοινή εκδήλωση με διεπιστημονικό χαρακτήρα επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων της ειδικής και της γενικής αγωγής και εκπαίδευσης από τον Ελληνικό και διεθνή χώρο. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση επιστημόνων και επαγγελματιών από διάφορους χώρους, ειδικότητες και ρόλους στην υποστήριξη μαθητών, εφήβων και παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, η οποία έχει σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών μέσα από την εμπειρία και την οπτική εγνωσμένης αξίας επιστημόνων και επαγγελματιών.

   

  ΣΤΟΧΟΙ
  Η Διημερίδα έχει στόχο την ανάδειξη καινοτόμων πρακτικών και την, αναγκαία στους καιρούς μας, υποστήριξη και ενδυνάμωση κάθε επαγγελματία που δραστηριοποιείται στον χώρο των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών. Επίσης, καίριος στόχος είναι να να αναδειχθεί η σημασία και οι προκλήσεις της Διεπιστημονικής συνεργασίας μεταξύ των ειδικοτήτων μέσα σε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό πλαίσιο υποστήριξης των μαθητών και των οικογενειών τους.


  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 19 στοχευμένες εισηγήσεις και 5 Workshops, από τις ειδικότητες του Ειδικού Παιδαγωγού, του Ψυχολόγου, του Λογοθεραπευτή, του Εργοθεραπευτή, και της Ξένης Γλώσσας. Παρουσιάζουν διδάσκοντες Ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, ερευνητές και επαγγελματίες από όλους τους χώρους της Ειδικής Αγωγής. Όλες οι εισηγήσεις και τα workshops έχουν πρακτικό χαρακτήρα και ολιστικό προσανατολισμό. Έτσι, την επόμενη μέρα, οι συμμετέχοντες θα έχουν εξοπλιστεί με πρακτικά εργαλεία που θα μπορούν να εφαρμόσουν άμεσα για να στηρίξουν τον εαυτό τους, τους μαθητές και τις οικογένειες τους.

 • Keynotes

 • Δρ. Αναστασία Χατζηγιαννακού

  Ειδική Παιδαγωγός, Επισκέπτρια Καθηγήτρια Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου

  Georgios Kormpas

  Director: Teaching, Learning and Development Center at Al Yamamah University in the Kingdom of Saudi Arabia

 • Διοργανωτές

 • Υποστηρικτές

 • Χορηγοί

 • Γραφιστική Επιμέλεια

  Σχεδιασμός Ιστοσελίδας

 • Χρειάζεστε διευκρινήσεις;

  Επικοινωνήστε μαζί μας

 • Social Me